RECUPERACIÓ SESSIONS DE PSICOMOTRICITAT
Enviado por Anna Paola Quingalombo • 31 de Mayo de 2022 • Tarea • 1.147 Palabras (5 Páginas) • 87 Visitas
RECUPERACIÓ SESSIONS DE PSICOMOTRICITAT
[pic 1]
ANNA PAULA QUINGALOMBO ORTIZ
MP06 Desenvolupament cognitiu i motriu
UF5 NF2
Loreto Cabot 30/05/22
INDEX
INTRODUCCIÓ | 2 | |
1.- | Visualitza el vídeo i respon | 3 |
2.- | Visualitza el vídeo i l'article i respon | 4 |
3.- | Conclusións |
INTRODUCCIÓ:
Aquesta activitat tracta en reflexionar i analitzar la psicomotricitat i el nostre paper com a futures educadores a través de veure uns vídeos on es fan sessions de psicomotricitat amb infants i de articles explican la teoria de l'educació vivenciada de la psicomotricitat per d'André Lapierre i Bernard Aucouturier.
Aquests ens ayudara per a poder entendre de més a prop el paper i els avantatges que tenen aquestes sessions per al desenvolupament de l'infant. També deixo reflectit en l’activitat les diferents fases d’una sessió de psicomotricitat a partir del que he pogut observar mirant el video encomanat i del que hem apres al modul MP06 UF5 NF2.
1.- Visualitza el vídeo i respon (605) Sesión de psicomotricidad desde el enfoque Aucouturier - Profesora Soledad Callocunto - YouTube
- Indica i argumenta quines fases es desenvolupen en aquesta sessió de psicomotricitat. Expliqueu-se.
- Descriu quines actuacions porta a terme en cada fase la psicomotricista. Per exemple: dóna aquesta instrucció “....”, els mostra “...”.
- Al començament del vídeo podem observar que l'escola implementa un projecte que va ser creat pels mateixos docents i pel director. El qual es diu "Desarrollo integral del niño a través de la práctica Aucouturier", com ve diu el nom es basen en el enfoc del pedagog frances Bernard Aucouturier en la seva teoria de la psicomotricitat.
- Primerament, podem veure al vídeo a una professora encarregada d'una classe d'infants amb els quals hi portarà a terme la sessió de psicomotricitat. Veiem que la mestra està cantant una cançó on els infants l'acompanyen perquè tot el grup s'incorpori i l'ambient així es relaxi i puguin començar la sessió.
- Prèviament, l'aula on portaran a terme la sessió, ja que en una mateixa aula d'estudi no es podria fer perquè no es troben els recursos necessaris, les docents ja l'hauran preparat per a un cop arribin els infants començar la pràctica. Podríem dir que aquesta podria ser la primera fase de la sessió de psicomotricitat "FASE PRÈVIA". Aquesta fase només és la preparació feta pels docents dels racons abans de començar la pràctica dependent d'en quins objectius es tracta la sessió.
- Un cop terminen la cançó la professora explica el que faran i els portarà al gimnàs o a l'aula on es farà la sessió. Aquí és quan parlem de la "FASE D'ACOLLIDA". En aquesta els infants fan una mena d'assemblea on recorden les normes de convivència i la professora mostra aquells materials i racons que utilitzaran, d'una manera col·laboradora i participativa per als infants. És a dir no només parla la professora sinó que els infants també ajudaran a recordar aquelles normes i vivències anteriors en les pràctiques psicomotrius a través d'un joc amb dibuixos que proposa. També i els explica que treballaran amb dos materials diferents i els mostra.
- Comencen a jugar i el primer joc consisteix en el fet que hi ha unes torres amb blocs i tots els infants han d'anar corrents per a tirar-les. Aquí estaríem parlant de la següent fase "FASE D'IMPULSIVITAT" en aquesta fase i a un desbloqueig tònic o descàrrega de tensions que es fa a través de la destrucció dels blocs del joc.
- La següent fase és "FASE D'ACTIVITAT MOTRIU ESPONTÀNIA" on els infants juguen amb els blocs anteriorment utilitzats i amb els racons amb els dos materials que hi havíem parlat abans. Aquesta fase és la que més duració té de totes les altres.
- Arribem a una de les últimes fases "FASE DE REPRESENTACIÓ I LLENGUATGE" on la professora practica una cançó amb flauta i seguidament hi hauran de fer un dibuix expressant el que més lis ha agradat de la sessió. En aquesta també podem parlar de la "FASE DE COMIAT"
2.- Visualitza el vídeo i llegeix l'article
...