Motores De Combustion Interna
Enviado por aleexmata • 18 de Marzo de 2013 • 389 Palabras (2 Páginas) • 299 Visitas
Primer temps
- Admissió: Abans d’aquest moviment el motor es troba en PMS (Punt Mort Superior). En aquest moment la vàlvula d'admissió es troba oberta i el pistó, en la seva carrera o moviment cap avall va creant un buit dins de la cambra de combustió a mesura que aconsegueix el PMI (Punt Mort Inferior), ja sigui ajudat pel motor d'arrencada quan engeguem el motor, o a causa del propi moviment que per inèrcia li proporciona el volant una vegada que ja es troba funcionant. El buit que crea el pistó en aquest temps, provoca que la barreja aire-combustible que envia el carburador al múltiple d'admissió penetri en la cambra de combustió del cilindre a través de la vàlvula d'admissió oberta.
Segon temps
- Compressió: Una vegada que el pistó aconsegueix el PMI, l'arbre de lleva, que gira sincrònicament amb el cigonyal i que ha mantingut oberta fins a aquest moment la vàlvula d'admissió per permetre que la barreja aire-combustible penetri en el cilindre, la tanca. En aquest precís moment el pistó comença a pujar comprimint la barreja d'aire i gasolina que es troba dins del cilindre.
Tercer temps
- Explosió: Una vegada que el cilindre aconsegueix el PMS i la barreja aire-combustible ha aconseguit el màxim de compressió, salta una espurna elèctrica en l'elèctrode de la bugia, que inflama aquesta barreja i fa que exploti. La força de l'explosió obliga al pistó a baixar bruscament i aquest moviment rectilini es transmet per mitjà de la biela al cigonyal, on es converteix en moviment giratori i treball útil.
Quart temps
- Escapament: El pistó que es troba ara de nou en el PMI després de haver passat el temps d'explosió, comença a pujar. L'arbre de lleva, que es manté girant cilindre, produïts per l'explosió, són arrossegats pel moviment cap amunt del pistó, travessen la vàlvula d’escapament i surten cap a l'atmosfera per un tub connectat al múltiple d’escapament.
D'aquesta forma es completen els quatre temps del motor, que continuaran efectuant-se ininterrompudament en cadascun dels cilindres, fins a tant es detingui el funcionament del motor.
La diferència entre el dièsel i la benzina es respecte al funcionament, ja que el motor de gasolina utilitza una barreja d'aire combustible alimentada per una espurna per iniciar la combustió, en canvi els motors de dièsel solament requereixen de calor produïda per comprensió per cremar el combustible, però el procediment es el mateix.
...