EXAMEN ENTRARÀ EL CONCEPTE DE VULNERABILITAT LÍQUIDA
Enviado por dfb5 • 12 de Abril de 2021 • Apuntes • 3.020 Palabras (13 Páginas) • 93 Visitas
APUNTS PROJECTES VÍDEO 2
VÍDEO🡪Els vídeos que ens va passar són un bon exemple de l’impacte de la tecnologia, la idea principal del vídeo, és entre altres que tot està relacionat Els canvis laborals s’acaben convertint en canvis socials, que inclús amenacen els pilars del benestar, tot això son cercles viciosos que porten a sistemes, que al final qualsevol alteració d’aquests equilibris genera situacions diferents, no dolentes però si que són canvis que descol·loquen cap a bé o cap a mal que descol·loquen les relacions amb la societat.
Si ho mirem des de una perspectiva positiva, de les oportunitats que es generen podem trobar 7-8 coses que podrien ser modificacions de les relacions de treball i inclús de les pròpies persones treballadores amb respecte al treball i demés oportunitats definitives, però també podem trobar situacions que amenacen, no nomes a les persones que pertanyen a col·lectius vulnerables sinó que també apareixen noves vulnerabilitats.
EXAMEN ENTRARÀ EL CONCEPTE DE VULNERABILITAT LÍQUIDA
Ens vam quedar a la diapositiva ... y persistent las brechas y los techos de cristal
Oportunitats
Gènere
Formació i treball
Tres frases que d’alguna manera sintetitzaven el contingut de l’assignatura, almenys en la part de contextualitzar la situació que estem vivint en aquestes transformacions en les quals estem immersos.
Bàsicament, veníem del concepte que hem volgut anomenar normalitat, pensem que es un concepte obsolet però encara priva els estereotips i els prejudicis així com també les bretxes, justifica una part de l’assignatura on veurem una triple mirada necessària, social empresarial organitzativa i personal, aquest triple impacte que necessitem generar i al final acabem amb que realment influencia en la part del gènere.
Reflexió: En perspectiva de gènere, les bretxes s’observen més fàcilment, quan estem en una realitat concreta empresarial, al final hi ha escenaris polítics que generen tendències i problemàtiques.
Veurem un petit anàlisi de que pot estar passant i quan ho observem a nivell macro ens resulta bastant fàcil veure que estan passant coses, pero quan ho observem a nivell micro es mes complex detectar el que esta passant a les organitzacions i com eliminar
aquestes bretxes. No parlo únicament de bretxes de gènere sinó de manera global de la gestió de la diversitat i la igualtat d’oportunitats.
El problema prové de que moltes coses que passen, es produeixen de manera inconscient.
Frase del power point 🡪 “La Sociedad me ha hecho unfollow” Contínuament estem pivotant entre 3 elements: societat, persones i organitzacions
A nivell de les persones, el canvi de focus que us transmetia amb aquesta frase es que també nosaltres treballarem de manera directa o indirecta els temes d’inserció donarem molt protagonisme al eix laboral de les persones. Pero quan treballem per exemple amb un centre educatiu també hem de donar importància a les persones com un eix de creixement i de socialització
En un futur haurem de treballar amb tot tipus de persones, és cert que qualsevol persona, enllaçant-ho amb el concepte de vulnerabilitat líquida esta amb l’obligació de gestionar diverses estratègies en relació la competitivitat en el món laboral, quines necessitats té el món laboral respecte el que a mi m’interessa, el que a mi m’apassiona...
tot té un recorregut en el mercat laboral. És bastant impossible que les diferents entitats educatives treballin per l’empleabilitat de les persones necessitem un major autolideratge.
En aquesta imatge podem observar que hi ha moltes persones que manifesten aquest sentiment, que la societat li ha donat l’esquena, es veritat que les institucions haurien de protegir més, s’han treballat històricament, tot aquest concepte que s’ha treballat en diversos països europeus que s’anomena flexiseguretat.
Concepte clau🡪 L’empleabilitat, des de la perspectiva de les persones
Empleabilitat🡪 Les possibilitats que té una persona en un moment determinat d’accedir al mercat laboral. Capacitat de ser atractius a nivell laboral, tens unes competències específiques o transversals, un perfil laboral que et fa atractiu al món laboral i és molt probable que en un termini curt de temps acabis treballant.
Quan parlem d’empleabilitat o de talent, no necessàriament són treballs altament qualificats tindre talent per un treball determinat és que tens un alt nivell de competències i això pot passar en qualsevol tipus de perfil laboral.
Quan una persona té alta empleabilitat, obté diferents coses una d’elles és la seguretat que tindrà una relació afectiva al mercat laboral i l’altra és que et dona la llibertat d’escollir on vols treballar i això es fonamental, tot això anirà relacionat també una mica amb la qualitat de vida i tenint en compte les nostres necessitats.
Hi ha persones amb altes capacitats i empleables que segueixen tenint un treball que no es digne però el concepte es clau, tothom necessita una reflexió que estigui treballant o no no ens preocupem de l’empleabilitat quan ens em quedat sense feina i estem buscant un nou lloc de treball sinó que agafem cupons d’empleabilitat de manera permanent, una persona que esta treballant també ha destar pensant com les seves competències s’estan adaptant al lloc de treball, nous models de treball, nous perfils de clients.
“Forma a los trabajadores para que puedan ir-se pero cuida-los para que no quieran irse” s’utilitza en algunes empreses, probablement les persones amb menys empleabilitat són les que es quedaran. La clau és formar adequadament i generar condicions de treball per aquestes persones vulguin quedar-se a l’empresa.
La polarización pasa amb tot, es que hi ha empreses que conviuen que estan tenint polítiques destacades ambientades a millorar l’experiència de les persones a cuidar tot el que te a veure a com les persones senten les organitzacions desde diverses dimensions condicions de treball, àrees de salut, hàbits saludables.. hi ha un desenvolupament tècnic i metodològic interessant, i en canvi conviuen amb empreses que les seves practiques laborals son agressives.
...