ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Industria tèxtil En La Economia Del Coneixement


Enviado por   •  27 de Marzo de 2012  •  1.128 Palabras (5 Páginas)  •  715 Visitas

Página 1 de 5

Actualment els canvis socials i econòmics que han donat lloc al desenvolupament de la societat i la economia del coneixement han tingut una incidència sobre les empreses. Aquestes s’han vist forçades al desenvolupament d’un important procés de transformació amb l’ànim d’adaptar-se al nou entorn i donar resposta als nous reptes que es plantegen.

Les TIC, com un dels recursos interns de les organitzacions han assumint un paper fonamental en aquest procés, propiciant l’aparició d’un nou model organitzatiu i de gestió conegut com a empresa de xarxa.

Aquests model es caracteritza per l’establiment d’estructures organitzatives més flexibles, processos productius més ràpids, eficients i econòmics, models estratègics fonamentats en la generació i l’ús de la informació i el coneixement.

Per la dimensió que té la xarxa de xarxes, Internet, el sector tèxtil no deix passar l’oportunitat per entrar-hi a fons. Les empreses tèxtils es troben entre les organitzacions millors adaptades al nou entorn competitiu. Tothom té cabuda dins del mercat.

Un clar exemple: El grup Inditex, va començar com una petita botiga a Espanya i avui ja es present a 77 països i amb un procés d’expansió constant i evolutiu. Ara ja tenen botiga on-line, no tenen fronteres per als consumidors.

Paraules clau: empresa, economia del coneixement, transformació, TIC.

L’economia del coneixement. Canvis, evolució, TIC.

La economia del coneixement es present en el canvi que s’ha produït en l’entorn i adopció de les TIC dins l’empresa. En cap moment l’activitat econòmica pot o té que ser entesa com algo llunyà al entorn social d’on té lloc. L’activitat econòmica es fonamenta en l’ús intensiu del coneixement en el desenvolupament de tots els processos, accions i comportaments mostrats pels diferents agents econòmics. El coneixement actua a la vegada com un factor productiu i com un element estratègic capaç de constituir una important font d’avantatges competitives.

En una economia del coneixement, el coneixement és un producte mentre que en l'economia basada en el coneixement, el coneixement és una eina. Aquesta diferència encara està sent qüestionada en diferents fons literàries. Ambdues aproximacions són molt interdisciplinàries, compten amb la participació d'economistes, científics, enginyers, matemàtics, químics, físics, psicòlegs i sociòlegs.

Diversos observadors descriuen l'economia global d'avui com una de transició cap a una "economia del coneixement", com una extensió d'una "societat de la informació". La transició requereix que les normes i pràctiques que determinen l'èxit en l'economia industrial necessiten ser reescrites en una economia interconnectada, globalitzada on els recursos del coneixement així com els coneixements tècnics i l'experiència són tan importants com altres recursos econòmics.

Aquest canvi es degut a la globalització, el canvi de patrons de comportament dels individus i l’ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a responsables del naixement de la nova economia del coneixement.

El procés de globalització de l’economia ha provocat una alteració de les relacions econòmiques. Això ha generat importants canvis en la producció, distribució, el intercanvi i el consum, a on la informació i el coneixement tenen un valor intangible fonamental per a l’empresa.

L’ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’activitat econòmica desenvolupada dona pas a que les economies modernes s’hagin caracteritzat per la implantació de les TIC en el conjunt de les seves activitats, generant dos fets rellevants. Facilita el desenvolupament i un noves innovacions i millores en els processos i productes, amb la conseqüent transformació

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (8 Kb)
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com