ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PROJECTE DE MILLORA CEIP ES PUIG


Enviado por   •  23 de Octubre de 2020  •  Trabajo  •  2.450 Palabras (10 Páginas)  •  137 Visitas

Página 1 de 10

PROJECTE DE MILLORA CEIP ES PUIG

PATIS ACTIUS

[pic 1]

Catalina Amer Alemany

Menció Educació Física 2019/20

INDEX

Justificació        3

Context        4

Objectius        7

Metodologia        7

Temporalització        8

-        Pista multiesportiva        8

-        Poliesportiu        8

-        Pati        9

-        Garriga        9

-        Camp de futbol        10

-        Horari i distribució d’espais        10

Desenvolupament de 2 intervencions        10

Avaluació del projecte        11

-        Abans        11

-        Durant        13

-        Després        13

Justificació  

El pati escolar és un dels pocs espais, dintre de l’escola, on els infants poden únicament i exclusivament jugar. És un lloc on els nens disposen d’un espai obert amb la total llibertat de escollir amb qui jugar i relacionar-se per tal de divertir-se i socialitzar-se.  

Hem d’aprofitar aquest espai per tal de que els nens i nenes millorin la convivència, la resolució de conflictes i la participació en diferents activitats fisicoesportives. Si aconseguim que els infants participin en aquestes diferents activitats fisicoesportives podrem aconseguir crear en ells estils i hàbits de vida saludables, a més de fomentar la practica d’activitat física a través de la diversió i el joc intentant arribar als gusts de cada alumne.

Els patis sempre han estat vists com un espai i temps per a que els infants desconnectin de tots els continguts curriculars que es treballes a l’escola però hem de tenir en compte que aquest espai i temps segueix estant dintre de l’horari escolar de manera que és període lectiu dels infants. Es per aquest motiu que com a docents ens hem d’assegurar que els patis tinguin el mateix valor que les diferents àrees curriculars.

Quan parlem d’un pati ens ve la imatge d’infants divertint-se i jugant amb els seus companys i els docents fent de vigilants, assegurant-se de que aquests compleixen totes les normes, eviten conflictes i els resolen.

A partir d’aquí la nostra tasca com a docents es canviar aquest concepte de pati i fer que aquests tinguin objectius pedagògics. De manera que d’aquí resultin patis que fomentin la inclusió de l’alumnat, es millori l’organització dels patis,  i s’omplin d’una varietat amplia d’aprenentatges.

Context

Context físic

El centre educatiu CEIP Es Puig esta situat al municipi de Lloseta, un poble del Raiguer de Mallorca, el qual limita amb els termes municipals d’Inca, Binissalem, Selva i Mancor de la Vall. En aquesta imatge podem observar el municipi de Lloseta.

[pic 2]

L’escola esta situada al costat de la piscina Municipal de Lloseta de manera que es troba a les afores del poble. Antigament, abans de que se l’hi assignes aquest nom el 22 de febrer del 1988, l’escola es deia “Colegio Nacional Mixto de Lloseta”.

[pic 3]

El col·legi està dividit en tres edificis, els quals estan separats per un carrer. Trobem l’edifici d’infantil, inaugurat al 2003. El de primer cicle, inaugurat al 2010-2011. I finalment el de primària, el qual esta aferrat al poliesportiu municipal.

El nom de l’escola Es Puig, es deu a que aquesta esta situada a una zona de lloseta coneguda com es Puig.

L’edifici d’infantil esta compost per 9 aules i una aula de psicomotricitat.

El de primer cicle té 7 aules, una sala de mestres i 2 despatxos d’especialistes. En aquest edifici també hi trobem el menjador.

Finalment a l’edifici de primària hi trobem 15 aules, una sala de mestres, cuina taller i despatxos. Aquest edifici, com hem dit abans, esta aferrat al poliesportiu.

Els infants de 3r de primària fins a 6è el temps del pati tenen accés al pati, la pista multi-esport, el poliesportiu i la garriga, de manera que en aquest projecte ens centrarem amb aquest edifici. Aquest és el mapa de la distribució exterior d’aquest edifici.

[pic 4]

Context de població

El poble com ja hem dit és un poble petit, per tant tot i que consta de molt poca superfície té molta densitat de població, 479,78 hab/km2 mentre que la mitjana a Mallorca és de 239,80 hab/km2.

El municipi té 5799 habitants dels quals 2930 són homes i 2869 dones. Durant els darrers vint anys la població s’ha incrementat degut a la immigració. A l’actualitat, el 74,05% de la població és nascuda a les Illes Balears, el 13,55% a altres comunitats autònomes i el 12,40% a l’estranger.

D’aquest 12,40% la majoria provenen d’Àfrica, destacant el Marroc i Amèrica del Sud. És pot veure molt clarament una tendència a l’augment de la població molt per damunt de les dades de Mallorca.

El centre escolar Es Puig, és una escola amb tres línies i aproximadament uns 600 alumnes. Aquest alumnat es caracteritza per la riquesa en la diversitat, diferents procedències, entorns culturals i llengües que conviuen dintre de les aules.

La majoria de famílies de l’escola, es trobarien en una nivell socioeconòmic i cultural mig-baix.

Objectius

  • Millorar i fomentar les possibilitats educatives que ofereix l’hora del pati.
  • Fomentar la participació de la comunitat educativa per a poder portar a terme aquest projecte.
  • Socialitzar-se mitjançant diferents activitats físiques.
  • Aprendre a gaudir de l’activitat física.
  • Crear hàbits saludables.
  • Millorar diferents capacitats físiques el temps del pati.
  • Despertar a l’alumnat interès per la recerca de jocs i activitats.

Metodologia

Pel que fa a aquest projecte de millora de patis actius, s’hi veuran involucrats tots els docents a partir de 3r de primària fins a 6è,  ja que tots i cada un d’ells seran essencials per portar a terme aquest projecte. A l’hora del pati els professors de guàrdia, s’hauran d’encarregar que tot funcioni correctament, els infants facin un ús adequat del material i que la recollida sigui correcta, compleixin amb l’horari de zones, etc.

El que s’ha d’aconseguir amb aquestes intervencions és que els alumnes augmentin la seva activitat física i aconseguir que a la llarga adoptin uns hàbits saludables de manera que es farà ús de material que és pugui fer ús per a treballar tots aquells continguts relacionats amb l’educació física.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (16 Kb) pdf (612 Kb) docx (1 Mb)
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com