PAC A PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT
Enviado por mvilanova • 19 de Septiembre de 2012 • 1.779 Palabras (8 Páginas) • 656 Visitas
PAC A: Història i Perspectives Teòriques de la Psicologia del Desenvolupament
ACTIVITAT 1
1.1. Imatge 1: l’Aprenentatge
Es produeix per la influència de factors exògens, l’escola, sobre el nen intervé el factor sociocultural, la docent li posa els llibres dins el cap.
Imatge 2: Herència-medi La foto d’una “nena despullada” en un entorn natural té una similitud amb el comentari “d’el País” , relacionat amb el cas d’una nena cambodjana que va passar divuit anys a la jungla. Aquesta nena pertany al grup de “nens salvatges”, que venen d’un entorn social desestructurat , abandonats, maltractats etc… que són la causa del seu estat psicològic.
Imatge 3: Maduració-Aprenentatge La visió de dos bessons en un entorn diferent , el de l’esquerra un entorn que no ha estat l’adequat , està més grassonet i només pensa en menjar, mentre que l’altre ha tingut un entorn més saludable com fer esport. D’aquí a què la maduració no està perfectament programada i tancada a les influències del medi-ambient, si no que està oberta segons les condicions exteriors.
Imatge 4: Creixement
Es veu una “mare” medin l’evolució del creixement de la seva criatura,possiblement comparant la mesura amb la darrera, observant quin és el seu creixement físic. Correspon a un canvi físic que es pot mesurar quantitativament, és a dir "Creixement" té a veure amb el fet d'augmentar en estatura, quan es creix, només augmenten les dimensions de l'organisme amb major o menor mesura i té a veure amb elements interns (genètics) i elements externs (alimentació i qualitat de vida de la persona).
Imatge 5: Maduració
Segons la descripció del físic entenc que són dos adolescents en els que s’aprecia transformacions biològiques de l’organisme. Aquests canvis assenyalen l’arribada de la pubertat , que tenen com a significat;
- Transformacions físiques concretes que segueixen unes pautes : aparició pèls, augmenta la sudoració, les mames creixen etc.
La idea que és té de l’adolescència s’ha d’anar en compte a l’hora d’interpretar-la, ja que les diferències varien segons els entorns culturals o històrics, així no és el mateix un adolescent a Angola que va a la guerra i mata a la gent, que un adolescent a Espanya que en aquesta edat està estudiant, una noia de 15 anys de raça gitana que la majoria ja són casades i tenen fills que una noia de 15 anys de raça blanca d’un país desenvolupat com ara Espanya que està estudiant secundària.
1.2 Podría dir que, aquesta afirmació no és certa, ja que no es torna mai al punt de partida. Pel que sembla, està molt relacionada amb una patología. No tothom desenvolupa l’Alzheimer,no tots els ancians es comporten com a nens, ni tots es fan les seves necessitats a sobre.
Això que es descriu com a “normal”i propi de l’edat, és patològic, no inherent a l’edat i a l’envelliment.
ACTIVITAT 2
2.1 L’objectiu dels investigadors és conéixer el desenvolupament de les expressions facials d’uns nens en un període de temps de quasi dos anys, en funció dels moviments musculars manifestats a les seves cares.
2.2 Les catagories d’observació s’han format operativament en funció dels moviments musculars implicats en cada emoció.És a dir, facions de ràbia, de dolor, d’alegria…..
2.3 A)Jo diría que és sistemàtica, doncs atén a objectius concrets i és estructurada. A més, per sistema durant 2 anys han estat fent cada dos mesos la mateixa prova.
B) Artificial, entenc que en aquest cas s’emprén una recerca molt estructurada que necessita de la construcció d’una base de dades. S’especifica totes les circumstàncies de l’observació, lloc, dia, mitjans d’enregistrament emprats, les condicions personals de l’observador… etc.
C)No participant, en aquest cas, l’observador (l’investigador)és aliè a les circumstàncies que ocorren a l’escenari.Els fets observats (mare-fill amb -jocs infantils-)són aparentment més fàcils d’objectivar però alhora hi ha una manca de control sobre la informació.
2.4 És convenient utilizar dos observadors “cecs” perquè d’aquesta manera, desconeixen totalment l’objectiu/propòsit de l’observació, per així evitar observar només el que s’espera obtenir i no el que passa realment.
2.5 Aquest estudi pertany a un Disseny Longitudinal, ja que aquest consisteix en el seguiment d’una persona o grup de persones al llarg d’un espai determinat de temps.En aquest cas, l’estudi d’una mostra de nens, analitzada periòdicament, per tal d’enregistrar i fer una anàlisi dinàmica de l’objecte d’estudi (expressions facials) que corresponen a emocions adultes. Els principals avantatges són:
- Permeten captar les diferències
...