El capitalisme
Enviado por Roger.Balcells • 25 de Febrero de 2012 • Informe • 740 Palabras (3 Páginas) • 439 Visitas
El capitalisme és un sistema econòmic en què els mitjans de producció són, en la seva majoria, propietat privada, i en què el capital s'inverteix en la producció, distribució i el comerç dels béns i serveis per tal d'obtenir guanys o el benefici màxim en un mercat lliure i competitiu. S'hi inclouen factors de producció com ara la terra i altres recursos naturals, així com la mà d'obra i els béns capitals. Diverses teories han intentat explicar el concepte de capitalisme, justificar o criticar la propietat privada del capital i explicar l'operació dels mercats per afectar l'aplicació o eliminació de la regulació governamental sobre la propietat i els mercats.
El capitalisme ha emergit en el món occidental com el sistema econòmic dominant des del declivi del feudalismeeliminant les restriccions polítiques i religioses sobre l'intercanvi capitalista.
Alguns economistes han categoritzat diferents tipus de capitalisme, que depenen de la concentració del poder i la riquesa econòmica així com dels mètodes de l'acumulació de capital.
Michael Moore basa la pel.licula en la crítica capitalista, tots els fets ocults dels governs i bancs, el domini i l’absolut control que exerceixen sobre el poble. Explica com els governs van deixar corda als bancs, per “fer el que vulguessin”, aquests actuaren de manera inmediata, donant hipòteques i prèstecs a persones “NINJA” que no tenen ingresos ni capital, fent així què s’endeutessin de per vida fins a perdre-ho tot, i el banc tornar-ho a recuperar per tornar-ho a vendre, com aquest molts altres exemples.
Capitalism: a love story m’ha donat una altre vista de com va tot, m’ha fet veure el poder dels bancs sobre l’estat, englobant aquest a la democracia. Com el diner cega la persona, i converteix en avariciós a aquell qui toca, deixant de banda l’altre cara de la moneda: la pobresa i l’excessiu enrequiment d’altres.
S’utilitza molt el concepte de “por” sobre la població, fent a aquesta més dúctil i maleable per l’estat i els bancs. Una dada important és que el ric amb la crisi no només no hi ha perdut sinó que hi ha guanyat a diferencia dels pobres i la clase mitjana, la crisi actual és deguda als bancs i al consentiment del govern, ells ens han posat en aquesta crisi i ara som nosaltres qui n’hem de sortir.
Roger Balcells Pobeda
1r de Batxillerat
Economia
15-11-11
...